Click edit button to change this text.

Beste participanten, 

In 2019 willen we ons eerste project realiseren. Het project Keulers is volgetekend. Nu de realisatie! Dat gaat gebeuren maar daar kampen we met wat vertragende omstandigheden. Die zijn deels van niet technische aard.

  1. Mevrouw Carine Keulers lijdt aan een ongeneeslijke ziekte en jullie begrijpen dat bij de familie Keulers het hoofd niet altijd naar de zonnepanelen staat.
  2. Onze panelen komen voor een deel op het bestaande dak van de schuur van Keulers en een deel op de geplande uitbreiding. De bouwvergunningaanvraag voor de vergunning ligt bij de gemeente. Het is nog ongewis wanneer de bouw kan starten. Overigens heeft de coöperatie een constructeur opdracht gegeven om  de constructieve veiligheid bij het plaatsen van onze panelen door te rekenen.
  3. De opstalovereenkomst is door de familie Keulers aan de RABO-bank voorgelegd. Die heeft laten weten dat er juridisch advies moet worden ingewonnen en dat gaat even duren.
  4. Het netwerk bedrijf in het noorden heeft laten weten dat er geen capaciteit meer beschikbaar is voor zonnecentrales. Wij gaan met het netwerk voor Limburg, Enexis, in gesprek, maar weten nu al dat de termijn waarop een aansluiting gerealiseerd kan worden lang is.

Kortom het lijkt reëel te stellen dat de het project eerst na de zomer van dit jaar operationeel kan zijn.

Intussen zijn we in gesprek met energieproducenten zoals om Greenchoice, OM en Energiebedrijf Limburg om een zo gunstig mogelijk contract af te sluiten voor de energieleverantie (PPA).

 Voor ons tweede project – Roebroek – is een asbestinventarisatieonderzoek in opdracht van BEC uitgevoerd en loopt er nu een onderzoek door een constructeursbureau naar de mogelijkheid om op de  gesaneerde daken zonnepanelen te plaatsen. Daar kan uitkomen dat er gezien de extra-belasting door de panelen  versteviging van spanten noodzakelijk is. Daarna zal een haalbaarheidsstudie naar de plaatsing van panelen door BEC worden uitgevoerd. Het project Roebroek betreft ca 1900 panelen.

We houden u op de hoogte!